top of page

Firmy Firmám: iniciativa HPCG na podporu firem postižených dopady COVID-19

Od pondělí 23. března byla spuštěna iniciativa Firmy firmám, jejímž cílem je vzájemná podpora podnikatelů, kteří potřebují pomoci zmírnit důsledky opatření proti koronaviru a kteří naopak mohou nabídnout své volné zdroje k dispozici.

Na platformě Český Goodwill, která čítá přes čtyři sta podnikatelů a firem, kterých si lidé váží, iniciativu spustil pořadatel ocenění, česká poradenská skupina Hlavatý & Partners Consulting Group (HPCG).

Cílem je minimalizovat negativní dopady opatření proti šíření nákazy koronaviru na českou ekonomiku, tzn. firmy a podnikatele. Na webu projektu zájemci naleznou formulář, jehož prostřednictvím mohou požádat nebo nabídnout svou pomoc. Od materiální podpory, přes služby až po personální zdroje. HPCG tyto zdarma zpracuje a pokusí se nalézt odpovídající průnik mezi nabídkou a poptávkou.

„Iniciativa Firmy Firmám je určená nejen členy rodiny Český Goodwill, ale zapojit se do ní mohou všechny podnikatelské subjekty, které potřebují nebo mohou nabídnout pomoc,“ uvedla ředitelka HPCG Lenka Hlavatá.

Firmy Firmám směřuje na okamžitou pomoc podnikům, které musely ze dne na den přerušit nebo výrazně omezit provoz. „Náklady plynou, zatímco příjmová stránka je na nule. Ne ve všech oborech je možné vytvořit si dostatečné rezervy na překlenutí takové nenadálé situace,“ vysvětlila důležitost pomoci Hlavatá s tím, že v důsledku tak silnější firmy pomohou i sami sobě. „Viděli jsme to na příkladu krize z roku 2008 a uvidíme to i letos, že se spousta podniků, bohužel, dostane do potíží později vlivem druhotné platební neschopnosti,“ doplnila Hlavatá, která podporuje iniciativu ETN – Plaťme včas.

Jak se můžu zapojit?

  1. Nabídněte nebo požádejte o pomoc, která pomůže vašemu podniku;

  2. Přidejte se do skupin na sociálních sítích ČG – Firmy Firmám (Facebook) a ETN – Plaťme včas (LinkedIn), a podpořte je tím;

  3. Sdílejte co nejvíce tuto výzvu, ať se informace o možnostech pomoci Firmy Firmám dostane ke všem podnikatelům, kteří mohou nabídnout své zdroje, anebo potřebovat pomoc!

Registrační formulář na www.hpcg.cz/firmy-firmam


bottom of page