top of page

Povinnost EET už od prosince!

Elektronická evidence tržeb #EET, kterou prosadilo Ministerstvo financí ČR a v březnu ji svým podpisem stvrdil také prezident republiky, začne platit od 1. prosince 2016. V první fázi se dotkne podnikatelů v ubytovacích a stravovacích službách.

 

Následovat od 1. března příštího roku bude maloobchod a velkoobchod. Svobodných podnikání, dopravy či zemědělství se dotkne 3. fáze od 1. března 2018 a vybraná řemesla a výrobní činnosti se nové povinnosti mají dočkat ve 4. fázi od 1. června 2018.


Podnikatelé se na zavedení EET již nyní připravují. Nutností je nejen pořízení příslušné SW a HW vybavení, ale také registrace – tzv. autentizace. Subjekty mohou autentizaci provádět již od 1. září 2016 a to dvěma způsoby. O autentizační údaje je možné požádat elektronicky na Daňovém portálu nebo osobně na libovolném finanční úřadě, kde je podnikatel obdrží na místě.


Přehledně o krocích, které jsou potřeba k úspěšné autentizaci, informuje na webu věnovaném EET eltrzby.cz Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Rovněž zde informuje o bezplatných seminářích k EET, které AMSP ČR pořádá v regionech.


bottom of page