top of page

NÁSTUPNICTVÍ NEJEN V RODINNÝCH FIRMÁCH

Aktualizováno: 26. 2. 2019

ISO Consulting na platformě KPCG uspořádala 21. února 2019 v Knihovně Václava Havla workshop, kde se o své zkušenosti, jak předat firmu, podělili lídři českých firem...

Celodenní akce s názvem Nástupnictví nejen v rodinných firmách, kterou na platformě Klub Partner Český Goodwill uspořádala ISO Consulting, nabídla dvěma desítkám hostů sdílení praktických zkušeností z oblasti generační obměny od těch nejpovolanějších – podnikatelů, kteří si procesem prošli nebo právě procházejí. Praktický workshop tak přímo reagoval na poptávku firem, které by nejvíce uvítaly mediální podporu příkladů dobré praxe.

Dle průzkumu AMSP ČR, partnera akce, více než 50 % rodinných firem se zajímá o informace z oblasti generační výměny. Předat firmu rodinnému příslušníkovi plánuje 57 % rodinných podniků, plán na předání má přitom připravený pouhých 5 % z nich.

O své životní a podnikatelské zkušenosti s předáním resp. převzetím firmy se podělili čeští podnikatelé, kterých si lidé váží. Diskuse se na otázku nástupnictví zaměřila z různých úhlů pohledů účastníků nástupnického procesu. Jednotlivé generace se střetly přímo na pódiu.

Svět korporátního řízení reprezentovali bývalí CEO české technologické společnosti s globální působností FLOWMON NETWORKS Rostislav Vocilka a Michaela Hrdličková z farmaceutické společnosti BIOGEN. Dopolední blok uzavřel zakládající partner poradenské firmy HPCG Petr Hlavatý, který představil abecedu možností, jak a komu předat nebo prodat firmu.


Odpolední blok patřil rodinným firmám, kde své zkušenosti s předáváním vedení ve společnosti VETOS dveře a zárubně představil Václav Větrovec, od kterého aktuálně přebírá otěže jeho dcera Alžběta Horáková. Druhým příkladem byl příběh společnosti LORIKA CZ, jejíž ředitel Miroslav Krištof postupně předává vedení svému synovi Jakubovi a dosavadnímu obchodnímu řediteli Davidu Martinkovi.

Fotogalerii a další informace naleznete na www.kpcg.club/nastupnictvi


Zdroj: HPCG


bottom of page